La nit màgica

diumenge, 3 de gener del 2010





Els Reis Mags (6 de gener)


Seguint la tradició, cada nit de Reis, els reis del pessebre passen per totes les cases i deixen paquets per a la canalla, tenint en compte les peticions que els infants han fet a les seves cartes. Aquestes cartes s’acostuma a lliurar-les als patges reials que es troben als espais comercials i associacions d’esbarjo.

Quan arriben els Reis es fa una cavalcada pels carrers i els infants surten a rebre’ls. En alguns pobles, els nens porten fanalets per indicar el camí a ses majestats. Abans d’anar a dormir, es deixen les sabates al balcó per indicar als Reis que a la casa hi ha infants que esperen els regals i es para una tauleta amb algun aliment i beguda per a la comitiva reial i un plat d’aigua per si les cavalcadures dels Reis tenen set.

Al mateix dia se sol fer un dinar familiar. Per postres es menja el tortell de Reis. A dins del tortell hi ha una fava i una figureta d’un rei. A qui li toqui la figureta, se’l coronarà rei de la Festa i a qui li toca la fava, se li diu que haurà de pagar el tortell, però al final sempre se’l sol perdonar.

 
Plantilla creada por laeulalia basada en la denim de blogger.
Ir arriba